Избори 2013

Прочетете Политическата програма на ПП „Зелените“ :

ПП „Зелените“ – Национална Програма

Кандидати за народни представители от 29 МИР-Хасково на ПП „Зелените“:

 

 1. Владислав Панчев Панев

  Vladislav_Panchev_PanevВодачът на листата за Хасковска област Владислав Панев е роден през 1976 г. и е магистър по икономика на транспорта. Женен с едно дете. Той е лицензиран инвестиционен консултант и професионален инвеститор. Владее отлично английски език, а в работата си ползва немски, руски, сръбски и турски език. Започва трудовата си кариера като финансов репортер във вестниците Банкеръ и Дневник. От 2004 година е портфолио мениджър, а по-късно и изпънлителен директор в българския офис на най-голямата словенска инвестиционна компания. От 2006 година е основен акционер и председател на Съвета на директорите на управляващото дружество „Статус капитал“ АД. Фондовете на компанията инвестират в целия свят, като сред техните клиенти са уважавани институционални инвеститори, както и физически лица. През 2009 и 2012 година фонд от групата оглавява класацията за постигната най-висока доходност сред всички български договорни фондове.
  В своята дейност Панев се е сблъскал с редица лоши практики на финансовия пазар в България, които водят до загуби на огромни средства от спестяванията на всички нас. Счита, че те могат да се предотвратят в момента, когато регулаторите в този сектор започнат да работят за защита на интересите на потребителите, а не на регулираните от тях лица – банки, пенсионни фондове и други. Ако този проблем не се реши в рамките на следващите 10 години, загубите ще станат ужасяващи и щебъдат платени с цената на жестока финансова криза, смята Панев. Той счита, че „Зелените“ са партията, която може да допринесе за предотвратяването на този сценарий чрез изработването на ясни правила за защита на правата на потребителите на финансови услуги.

 2. Иван Филипов Ванчев

  Ivan_Filipov_VanchevВторият кандидат на „Зелените“ Иван Ванчев е роден през 1966 г. в гр. Харманли. От 1978 г. живее в Димитровград. Инженер е по радио-електроника. До 2002 г. е работил като офицер от Българската армия. След това е управител на застрахователен офис. Семеен с 2 деца.
  Работил е в неправителственния сектор, като е участвал при разработването и реализацията на множество проекти, свързани с опазване на природата – еко пътеки, възстановяване на паркове и градинки и др.
  Приоритет за него в ПП „Зелените“ ще бъде гражданското участие в управлението на страната, подобряване на качеството на образованието в България и навлизане на повече учебни дисциплини свързани с опазване на природата.

 3. Свилен Владимиров Овчаров

  Svilen_Vladimirov_Ovcharov1Третият „зелен“ кандидат за народен представител Свилен Овчаров е от Свиленград и е добре известен в района като успешен адвокат с практика в София и родния си град. Той ще работи за това решенията, засягащи регионите да се демократизират и приближат до хората, за регионално развитие чрез културен и алтернативен туризъм (вело, био и селски туризъм), вело-инфраструктура и био-земеделие, оползотворяване на отпадъците и енергийна ефективност. Свилен Овчаров е част от групата на Зелените адвокати и е участвал успешно в кампаниите по спасяването на Странджа и Южното Черноморие от презастрояване, контрол над ГМО храните, прозрачност и демократизация на ЗУТ, спасяването на Пирин, както и в кампанията по промените в Закона за горите през 2012. Спечелил е множество дела, довели до важни прецеденти в полза на природата и зеления бизнес.

 4. Силвия Иванова Николова

  Silviq_Ivanova_Nikolova1Четвъртото предложение на „Зелените“ за народен представител е Силвия Николова. Тя е родена през 1979 г. в Димитровград. Завършила висше образование в СА „Д. А. Ценов” гр. Свищов, специалност „Счетоводство и контрол”. Омъжена с едно дете.
  От 2000 г. работи като счетоводител в търговска фирма в Димитровград.
  От 2005 г. досега е служител в банковия сектор, като започва кариерата си като счетоводител, консултант банкиране на дребно, а в момента е ръководител на банков офис в гр. Димитровград.
  В ПП „Зелените” е защото всички ние трябва да съхраним Българските море, планини и равнини за нашите деца и опазването им е ангажимент на всеки от нас. Защото е крайно време в България да се чуе гласът на гражданското общество. И защото „зелената политика” не е мръсна дума, а реална възможност за устойчиво развитие и икономически ръст.

 5. Димитър Константинов Иванов

  Dimitar_Konstantinov_Ivanov1Петото предложение на „Зелените“ за народен представител е Димитър Иванов. Той е роден 1979 г. в гр. Димитровград. Завършил е Икономически техникум гр. Хасково и висше образование в СА „Д. А. Ценов” гр. Свищов, специалност „Финанси”.
  От 2005 до 2010 година работи в банковия сектор, основно кредитиране на физически лица и управление на кредитния портфейл в направлене „Банкиране на дребно”.
  От 2010 до сега работи в Българо–Италианска логистична компания, оказваща логистична и техническа поддръжка на редица малки и средни предприятия от леката промишленост.
  В ПП „Зелените” е защото Българските море, планини и равнини са на всички нас и за да ги опазим е нужно действие. Защото и зелената политика може да даде устойчиво развитие и растеж в икономиката. Защото гражданското общество има право да участва в управлението на държавата.

 6. Красимир Георгиев Вълчев
  Krasimir_Georgiev_Valchev1

 7. Петър Василев Добрев

  Petar_Vasilev_Dobrev1Седмото предложение на „Зелените“ за народен представител е Петър Добрев. Той е роден 1988г. в гр. Хасково. Завършил е ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви”  в гр. Хасково и висше образование в КИА гр. Пловдив , специалност „Счетоводство и контрол”.
  От 2007г. до 2011г.  работи в сферата на бялата , черната и телекомуникационната техника.
  От 2012г. до момента работи в модна къща за дамска и мъжка конфекция , сътрудник продажби.
  В ПП „ЗЕЛЕНИТЕ” е защото е млад , амбициран и вярващ в себе си човек , който вярва, че зелената политика ще подобри икономическото състояние на държавата ни . Защото богатата природа на нашата държава е на всички граждани и за нейното опазване са нужни действия а не думи.

 8. Теодор Бойков Батуров

  Teodor_Boikov_Baturov1Осмото предложение на „Зелените“ за народен представител е Теодор Батуров. Той е роден 1981г. в гр. Хасково. Завършил  наскоро Пловдивски Университет „Паисий Хилендарски „ – „Джаз и поп изпълнителско изкуство“ профил Пеене, както  и семестриално Университет по Хранителни Технологии в Пловдив със специалност „Топлотехника“ – предстои дипломиране.
  Зелен отвсякъде,  вегетарианец от 7 години, участник в еко инициативи, почитател на алтернативната източна медицина и практики. Разхождащ се редовно сутрин в парк „Кенана“.
  Обучава се от няколко месеца в Германия по… българска система… , а именно сугестопедичната на проф. Георги Лозанов. И вече мечтае тя да бъде имплементирана и в самата България.
  С преки впечатления как се случват нещата на запад, особено е впечатлен как чрез няколко прости, но добре обмислени стъпки германците кардинално блокират кражбите на метали от придошлите чужденци.
  Факт!  – Политиците им чуват и наистина решават проблемите на хората…
  Кандидатира се, защото е на мнение, че трябва да участват все повече млади хора, неопетнени, независими и отдадени напълно на каузи от типа  –  „по-добро образование за децата с най-нови и креативни методи като сугестопедията“ например, които също са и за умно използване на природните ресурси далеч от днес масово приетото  - „след нас и потоп“.
  В неговата визия влизат още Преференциално пресичане на корупцията от всяко естество и сфера, чрез ползване единствено на ефективни присъди в това направление. И не на последно място провеждане на дългосрочна политика за повишаване самочувствието на българина, включваща нормално здравеопазване, пенсии достигащи поне средата на статистиката в Европа, драстично повишаване на работната заплата,  Започване на нормална дейност на културното министерство… Преференции за българските производители. Изобщо е за цялостно повишаване на стандарта на живот в нашата  безумно богата и мощно разграбвана държава.

 9. Александър Павлик Петров

  Aleksandar_Pavlik_Petrov1Деветото предложение на „Зелените“ за народен представител е Александър Петров. Той е роден 1991г. в гр. Хасково. Живял и учил в гр. Любимец, завършил СОУ „Желязко Терпешев“ с отличие. В момента учи в УНСС, гр. София, 3ти курс, специалност „Счетоводство и контрол“.
  През погледът на младото поколение се вижда, че България има нужда от свежи умове и адекватни действия в устойчивото развитие на държавата ни.